Девети пољопривредни сајам

poljoprivredni-sajam
Министар Недимовић на Сајму

Дана 01.10.2016. године одржан је одржан 9. пољопривредни сајам – „Крушевац 2016“. Сајму је присуствовао и министар пољопривреде Бранислав Недимовић.

На сајму је учествовало преко 100 излагача из области домаће радиности, хортикултурног биља, воћно лозног садног материјала, меда, вина, произвођачи сточне хране, средстава за прихрану, заштиту биља, семенске робе, баштенске опреме, алата, пољопривредне механизације и опреме, осигуравајуће куће и банке. Такође, своје потенцијале представиле су општине, Брус, Трстеник, Рековац и Кнић.

У оквиру 9. Пољопривредног сајма одржана је и 16. Регионална сточарска изложба уписана у Међународни календар сточарских изложби.

Mинистар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовића je обишао Сајам и поздравио присутне. Рекао је да му је задовољство што је на овом сајму и што можемо видети оно најбоље што имамо. Нагласио је важност сточарства и говедарства у нашој земљи, као и напоре које држава улаже за заштиту овог сектора, посебно у области квалитета и безбедности хране. Посебна пажња ће се посветити прописима о регулисању тржишта и како интервенисати у кризним ситуацијама.