Deveti poljoprivredni sajam

poljoprivredni-sajam
Ministar Nedimović na Sajmu

Dana 01.10.2016. godine održan je održan 9. poljoprivredni sajam – „Kruševac 2016“. Sajmu je prisustvovao i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Na sajmu je učestvovalo preko 100 izlagača iz oblasti domaće radinosti, hortikulturnog bilja, voćno loznog sadnog materijala, meda, vina, proizvođači stočne hrane, sredstava za prihranu, zaštitu bilja, semenske robe, baštenske opreme, alata, poljoprivredne mehanizacije i opreme, osiguravajuće kuće i banke. Takođe, svoje potencijale predstavile su opštine, Brus, Trstenik, Rekovac i Knić.

U okviru 9. Poljoprivrednog sajma održana je i 16. Regionalna stočarska izložba upisana u Međunarodni kalendar stočarskih izložbi.

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimovića je obišao Sajam i pozdravio prisutne. Rekao je da mu je zadovoljstvo što je na ovom sajmu i što možemo videti ono najbolje što imamo. Naglasio je važnost stočarstva i govedarstva u našoj zemlji, kao i napore koje država ulaže za zaštitu ovog sektora, posebno u oblasti kvaliteta i bezbednosti hrane. Posebna pažnja će se posvetiti propisima o regulisanju tržišta i kako intervenisati u kriznim situacijama.