Међурегионални споразум о управљању комуналним отпадом

У Врњачкој Бањи дана 04.04.2011. године., потписан је међуоопштински споразум о сарадњи о управљању чврстим отпадом. Споразум су потписали градоначелници и председници општина: Крушевац, Краљево, Нови Пазар, Врњачка Бања, Александровац, Брус, Варварин, Рашка, Трстеник, Ћићевац и Тутин.

news: IMG_0613_.jpg

Ради се о међуопштинском споразуму о сарадњи удруживањем општина Рашког и Расинског округа, којим се утврђује да ове две регије имају заједнички интерес за решавање истог циља – обезбеђивање и спровођење управљања комуналним отпадом у складу са важећим законским прописима Републике Србије, као и стандардима Европске Уније.

Потписници овог споразума су сагласни да се решавање овог важног питања обави путем избора заједничког стратешког партнера. За носиоце пројекта одређени су градови Краљево и Крушевац. Овом свечаном чину присуствовао је и министар животне средине, рударства и просторног планирања Оливер Дулић са сарадницима, државни секретар у министарству финансија Миодраг Ђидић, као и начелници Рашког и Расинског управног округа: Матеја Мијатовић и Драгутин Вељковић.

news: 20110404.jpg

Оставите одговор