Обележена 22. годишњица НАТО бомбардовања моста у Варварину

Поводом обележавања 22 године од бомбардовања Варваринског моста (током НАТО агресије 1999.), у  Варварину је данас одржан помен. Те године, на дан Св. Тројице  30. маја,  и великог народног окупљања, у два ваздушна напада погинуло је 10 недужних цивила, 17-oро људи тешко рањено, а 70 лакше повређено.

varvarin-2021

Обележавање је отпочело Богослужењем у цркви Успења пресвете Богородице, након чега је свештенство одржало помен код Спомен обележја жртвама НАТО бомбардовања.

На споменик жртвама, венце су положиле породице страдалих, државни секртар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миодраг Капор,   припадници Војске Србије (команда Крушевачког гарнизона), начелник Расинског управног округа Бранислав Весић, градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић и председник Скупштине града Предраг Вукићевић, председник општине Варварин Виолета Лутовац Ђурђевић, као и представници других општина, школа, предузећа, установа, политичких странака, удружења…

Пригодан говор одржао је и државни секртар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миодраг Капор са јасном поруком да се злочин никада више не понови.