Obeležena 22. godišnjica NATO bombardovanja mosta u Varvarinu

Povodom obeležavanja 22 godine od bombardovanja Varvarinskog mosta (tokom NATO agresije 1999.), u  Varvarinu je danas održan pomen. Te godine, na dan Sv. Trojice  30. maja,  i velikog narodnog okupljanja, u dva vazdušna napada poginulo je 10 nedužnih civila, 17-oro ljudi teško ranjeno, a 70 lakše povređeno.

varvarin-2021

Obeležavanje je otpočelo Bogosluženjem u crkvi Uspenja presvete Bogorodice, nakon čega je sveštenstvo održalo pomen kod Spomen obeležja žrtvama NATO bombardovanja.

Na spomenik žrtvama, vence su položile porodice stradalih, državni sekrtar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Miodrag Kapor,   pripadnici Vojske Srbije (komanda Kruševačkog garnizona), načelnik Rasinskog upravnog okruga Branislav Vesić, gradonačelnik Kruševca Jasmina Palurović i predsednik Skupštine grada Predrag Vukićević, predsednik opštine Varvarin Violeta Lutovac Đurđević, kao i predstavnici drugih opština, škola, preduzeća, ustanova, političkih stranaka, udruženja…

Prigodan govor održao je i državni sekrtar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Miodrag Kapor sa jasnom porukom da se zločin nikada više ne ponovi.