Održana Sednica Saveta Rasinskog upravnog okruga

U kruševačkoj Gradskoj upravi danas je održana sednica Saveta Rasinskog upravnog okruga, na kojoj je razmatrana trenutna epidemiološka situacija.

123456

U radu sednice učestvovali su načelnik Rasinskog upravnog okruga Branislav Vesić, gradonačelnik Kruševca Jasmina Palurović, predsednici opština Okruga, kao i predstavnici Sektora za vanredne situacije, direktor Zavoda za javno zdravlje Kruševac i načelnici republičkih inspekcijskih službi.

Situacija se kontinuirano prati na terenu i postupa u skladu sa Odlukama republičkog, gradskog i opštinskih Kriznih štabova.

Najgore epidemiološko stanje je trenutno u opštinama Aleksandrovac i Trstenik, gde je neophodno preduzeti pojačane mere kontrole i nadzora nad propisanim odlukama, u cilju kontrole i suzbijanja epidemije i što optimalnijeg očuvanja zdravlja stanovništva u postojećim uslovima. Na teritoriji ovih opština je vanredna situacija.

S obzirom na novi Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti koji je stupio na snagu 13.11.2020., Komunalna inspekcija i Komunalna milicija imaće pojačana ovlašćenja i nadležnosti kontrole na terenu, počev od izricanja prekršajnih naloga, do privremene zabrane obavljanja delatnosti za pravna lica i preduzetnike koji krše propise.