Održana svečana sednica Skupštine grada Kruševca povodom Vidovdana

Na svečanoj sednici Skupštine grada Kruševca, tradicionalno su dodeljeni Vidovdanska nagrada i priznanja najzaslužnijim organizacijama i pojedincima.Svečanu sednicu otvorio je predsednik Skupštine grada Predrag Vukićević.

77

On je najavio gradonačelnicu Jasminu Palurović koja se obratila skupu govorom u okviru koga je izložena kratka retrospektiva dostignuća Grada od Vidovdana do Vidovdana.

Svojim dolaskom i prisustvom svečanoj sednici odao je posebnu počast Kruševljanima,  Njegova Svetost patrijarh srpski gospodin Porfirije, koji se prigodnom besedom obratio vernom narodu: „Na današnji dan svi moraju naučiti lekciju kneza Lazara koji se opredelio za veru, a ne za večeru. Želim da  iskažem  veliku zahvalnost gradu Kruševcu i svima koji u njemu žive u ljubavi Hristovoj na pozivu. U amanet vam je ostavljeno, kao Lazarevim potomcima da čuvate sve ono za šta se on borio“.

Nakon obraćanja patrijarha srpskog gospodina Porfirija, predsednik Skupštine Predrag Vukićević, pročitao je Odluku o dodeli nagrade i priznanja grada Kruševca koje je uručila Gradonačelnica.Ogovodišnji laureati su:

Vidovdanska nagrada
ANI BRNABIĆ, predsednici Vlade Republike Srbije , za dosledno, časno i odgovorno obavljanje državnih poslova i izuzetan doprinos privrednom razvoju Republike Srbije i Grada Kruševca.

Plakete  GRADA KRUŠEVCA
– KLUBU PRIVREDNIKA KRUŠEVAC – za izuzetan doprinos privrednom razvoju grada Kruševca i brojne donacije  u realizaciji humanitarnih akcija i kulturnih manifestacija u Gradu.

– ZORANU DROBNjAKU, v. d. direktoru JP “Putevi Srbije”, za izuzetan doprinos  u razvoju građevinske infrastrukture u gradu Kruševcu kroz realizaciju brojnih projekata  planiranja, izgradnje, rekonstrukcije i održavanja puteva.

– CENTRU ZA SOCIJALNI RAD KRUŠEVAC, za dugogodišnji  uspešan  rad  i unapređenje socijalne zaštite .

– OLIVERU OLIJU TOMIĆU, uspešnom karatisti i treneru Karate kluba “Kruševac” Kruševac, posthumno, za izuzetne sportske rezultate i doprinos razvoju sporta u  Kruševcu.

– MIĆI MIĆIĆU,  dugogodišnjem gradonačelniku Grada Bijeljine, posthumno, za izuzetnu dugogodišnju saradnju i negovanje bratskih odnosa Grada Bijeljine i Grada Kruševca.

POHVALE GRADA KRUŠEVCA
– MARIJI UROŠEVIĆ, profesoru, šahovskom majstoru  FIDE, za postignute rezultate u šahu i doprinos obrazovanju mladih u oblasti preduzetništva.

– NIKOLI SIMIĆU, karatisti, za izuzetne sportske rezultate .

– SLAVICI SIMIĆ, glavnoj medicinskoj sestri Odeljenja za infektivne bolesti Opšte bolnice Kruševac, za iskazanu požrtvovanost na delu u zbrinjavanju pacijenata tokom epidemije Kovid 19.

– SLOBODANU KERKEZU, profesoru, za rezultate ostvarene u oblasti obrazovanja i plodan naučni i publicistički rad.

– DEJANU VESIĆU, glavnom inženjeru nadzora JP “Putevi Srbije”, za izuzetno zalaganje i odlične rezultate rada  na razvoju državnih puteva na teritoriji grada Kruševca i Rasinskog okruga.

– ANASTASIJI NIKOLIĆ, članu Plivačkog kluba “Rasina” u Kruševcu,  za izuzetne sportske rezultate u plivanju,

– JELENI ĐOKOVIĆ, autorki i voditeljki Jutarnjeg programa “Jutro” na televiziji Jefimija, za uspešan novinarski rad.

– ANIKI MILOŠEVIĆ, učenici VII razreda OŠ „Jovan Popović“ u Kruševcu, za višegodišnje uspešno učestvovanje na likovnim kolonijama i izložbama.

– ALEKSANDRU STAMENKOVIĆU, studentu četvrte godine Fakulteta zaštite na radu – inženjerstvo zaštite životne sredine,  za izuzetan uspeh tokom studija  i rezultate postignute na  brojnim projektima i takmičenjima iz oblasti zaštite životne sredine.

– MILOŠU MIHAJLOVIĆU, medicinskom tehničaru Gerontološkog centra Kruševac, za iskazanu humanost  na delu u zbrinjavanju korisnika Gerontološkog centra tokom epidemije virusa Covid 19,

– MLEKARI “EKO –MLEK” DOO KAONIK, za dugogodišnje  uspešno poslovanje,

– SLOBODANU AĆIMOVIĆU, poljoprivredniku iz Meševa, za ostvarene rezultate u poljoprivrednoj proizvodnji,

– PROTOJEREJU STAVROFORU LjUBIŠI MILOŠEVIĆU, za negovanje i očuvanje srpske duhovnosti.

– Dr ZORICI DUKOVIĆ, profesoru književnosti, za dugogodišnji rad i doprinos razvoju kulture  Grada i obrazovanju i vaspitanju mladih u Kruševcu,

– DRAGANU ŽIVKOVIĆU, dugogodišnjem dobrovoljnom davaocu krvi, za iskazanu humanost na delu davavanjem krvi preko sto puta.