Округли сто “Нацрт Закона о инспекцијском надзору”

У Регионалној привредној комори у Крушевцу у организацији Министарства државне управе и локалне самоуправе, у сарадњи са УСАИД Пројектом за боље услове постојања и Привредном комором Србије, одржан је округли сто о теми “Нацрт Закона о инспекцијском надзору” (види текст Нацрта)

20140910_1.jpg

Према речима државне секретарке у министарству, Видосаве Џагић, циљ реформе је, између осталог унапређење рада инспекцијских органа, подизање капацитета и стварање система који ће бити делотворана, ефикасан и одговоран. Применом поменутог закона, привредницима би се обезбедила предвидивост и континуирано унапређење посла а инспекцији олакшало спровођење процедура. Округлом столу су присуствовали начелник Расинског управног округа Бранислав Весић, начелник Градске управе града Крушевца Бојан Бјелановић, начелници и руководиоци инспекцијских служби на територији Расинског управног округа, као и представници привредних субјеката и установа.

Јавна расправа о Нацрту закона о инспекцијском поступку трајаће до 30 септембра. Усвајање закона се очекује до краја текуће, а почетак примене с почетка 2015. године.

Оставите одговор