Поплаве у Ђунису

Подручје Ђуниса, посебно угрожено од поплава, посетио је начелник Расинског управног округа, Драгутин Вељковић, заједно са директором Здравственог центра Крушевац прим. др Војканом Кулићем.

Приликом посете разговарали су са мештанима и посетили ватрогасни батаљон смештен у Ђунису. Упркос чињеници да је поплављено више стотина хектара ораница и на десетине домаћинстава, ситуација је нешто боља у односу на претходне дане.

Драгутин Вељковић је овом приликом говорио и мерама Владе Републике Србије за помоћ угроженим подручјима и потезима који ће се предузети:

“Надам се да ће овим људимља Влада веома брзо притећи у помоћ. Јуче је министар економије и регионалног развоја, Млађан Динкић у Нишу изјавио да је Влада спремила средства, само се чекају информације са терена колики су трошкови, као прву помоћ која би могла да помогне крушевачким, зајечарским, лесковачким угроженим предузећима. Такође, апеловаћу на првој седници Савета да општине Расинског округа, овим људима помогну колико је то могуће.”

Оставите одговор