Poplave u Đunisu

Područje Đunisa, posebno ugroženo od poplava, posetio je načelnik Rasinskog upravnog okruga, Dragutin Veljković, zajedno sa direktorom Zdravstvenog centra Kruševac prim. dr Vojkanom Kulićem.

Prilikom posete razgovarali su sa meštanima i posetili vatrogasni bataljon smešten u Đunisu. Uprkos činjenici da je poplavljeno više stotina hektara oranica i na desetine domaćinstava, situacija je nešto bolja u odnosu na prethodne dane.

Dragutin Veljković je ovom prilikom govorio i merama Vlade Republike Srbije za pomoć ugroženim područjima i potezima koji će se preduzeti:

“Nadam se da će ovim ljudimlja Vlada veoma brzo priteći u pomoć. Juče je ministar ekonomije i regionalnog razvoja, Mlađan Dinkić u Nišu izjavio da je Vlada spremila sredstva, samo se čekaju informacije sa terena koliki su troškovi, kao prvu pomoć koja bi mogla da pomogne kruševačkim, zaječarskim, leskovačkim ugroženim preduzećima. Takođe, apelovaću na prvoj sednici Saveta da opštine Rasinskog okruga, ovim ljudima pomognu koliko je to moguće.”

Ostavite odgovor