Посета министарке регионалног развоја и локалне самоуправе

Дана 22. 01. 2013. године, Град Крушевац и градоначелник Братислав Гашић били су домаћини састанка министра регионалног развоја и локалне самоуправе Верице Калановић са градоначелницима / председницима општина кроз који пролази будући ауто-пут Појате – Прељина.

Градоначелници Крушевца, Краљева и Чачка, председници Општина Ћићевац, Варварин, Трстеник и Врњачка Бања, са директорима Дирекција за урбанизам и изградњу из ових места, имали су први састанак са министарком Калановић и њеним сарадницима поводом изградње ауто-пута Појате – Прељина.

Ауто-пут кроз Поморавље, биће дугачак 110 километара, имаће 10 мостова и истовремено ће се радити и мостови и траса. Комплетан завршетак свих радова очекује се за 4 године. Извођач радова биће кинеска компанија “Путеви и мостови” (CRBC)

Након састанка, у Мозаик сали Градске управе одржана је конференција за новинаре, на којој су се обратили градоначелник Крушевца и министарка Верица Калановић.

Драго ми је да овај пројекат ускоро започиње, ово ће бити веза између коридора 10 и 11.”, рекла је министарка Калановић. “Овај пројекат не може да се оконча само напорима и залагањем Владе Србије и ресорних министарстава, већ и свих ових градова и општина где ће траса пролазити, а то је велики плус за развој у сваком смислу комплетног овог дела Србије. Не требамо заборавити да у овом делу, где ће проћи траса, живи преко 500.000 становника, а и да су сви ови градови и општине некада били велики индустријски центри, а сви заједно верујемо да ће изградњом ауто-пута бити у прилици да обнове своју индустрију и лакше и брже привуку стране инвеститоре”.

Оставите одговор