ПОСЕТА МИНИСТРА МАРТИНОВИЋА ОПШТИНИ БРУС

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић је дана 28.11.2023. године посетио општину Брус.

Мартиновић посета Брусу

Радну посету започео је разговорима у згради Општинске управе  са  председницом Привремемог органа општине Брус др Валентином Милосављевић и начелником Расинског управног округа Иваном Анђелићем.

„Захваљујући доброј сарадњи Министарства државне управе и локалне самоуправе и општине Брус, која је из релативно малог буџета успела да одвоји 7 милиона динара за километар и по пута, засеок Ђорђевића у селу Влајковци је асфалтиран. Пре свега, за мештане овде је то од изузетног значаја“, истакао је министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић приликом обиласка овог новоасфалтираног дела пута у Влајковцима, за који је из овогодишњег буџетског фонда МДУЛС-а издвојено 10 милиона динара. Он је додао да ће преостали део пута бити асфалтиран већ на пролеће, односно чим то временске прилике буду дозволиле.

Мартиновић је похвалио агилно руководство Бруса, те нагласио да је у протекле три године у овој територијално разгранатој општини, са великим бројем насељених места, урађено много тога. Између осталог, рехабилитовано је више од 42 километра локалних путева. Ипак, како каже, Брус спада у категорију јединица локалне самоуправе које без активне помоћи државе не могу саме да реше изазове са којима се суочавају.

„Влада Србије и, наравно, председник Републике Александар Вучић који нам свима даје снагу и подршку, а који је и покренуо многе важне пројекте, па и у овом делу Србије, удружени са општином, учиниће све да се Брус надаље развија. Ова општина се налази подно Копаоника и има огроман туристички потенцијал. Држава ће уложити додатни труд и напор да деци овде, као и деци на територији целе Србије, омогући и очува добре услове за живот, како би остали у својим родним крајевима“, нагласио је Мартиновић.

посета мартиновић два

Министар је током данашње посете Брусу општинској управи донирао 20 лаптоп рачунара као вид подршке развоју и функционисању електронске управе, а обишао је и газдинство Петровић у селу Игрош које се бави узгојем и прерадом воћа.