Пријем за братске градове

Уочи највећег градског празника, Дана града – Видовдана, данас је за све делегације побратимских и градова пријатеља приређен пријем у Мозаик сали Градске управе. Пријем је организовао Градоначелник са руководством Града и начелником Расинског управног округа Браниславом Весићем.

Својим присуством увеличаће 28. јун, велики празник, у 624. годишњици града Крушевца, више иностраних делегација.

Данас су у Мозаик сали изразили најсрдачније честитке и захвалност на пријему делегације градова: Стара Загора (Бугарска), Жалец (Словенија), Тори ди Квартесоло (Италија), Електростал (Русија), Новополоцк (Белорусија), Рмнику Влчеа (Румунија) и Бијељина (Република Српска).Zalec

Жалец (Словенија)

Bijeljina
Бијељина (Република Српска)

Обратио им се Градоначелник: “Крушевац је некада био четврти град у Србији, а сада је, на жалост, чак на 87. месту и ми имамо амбицију да га поново вратимо тамо где припада. Посао је дуготрајан и тежак, али помаци су видљиви. Крушевац, стари престони град, центар Лазаревог царства, најлепши српски град, успиње се мукотрпним корацима, али ми који га водимо и волимо имамо визију, циљ, енергију, знање, жељу и вољу да поново буде на пиједесталу српства. Вама хвала што сте дошли да заједно са нама прославите Празник Града и да у наредна два дана осетите све благодети нашег гостопримства, као и жељу да дођете поново, пре наредног Видовдана, да наши пријатељски односи буду још интензивнији и богатији и да покренемо сарадњу и на пословном плану”.Elektrostal

Електростал (Русија)

Novopolock
Новополоцк (Белорусија)

О високом позиционирању Крушевца у актуелној републичкој власти говоре и сутрашњи највиши званичници који су се одазвали позиву да дођу. Председник Републике Србије Томислав Николић, који ће положити венац на споменик Косовским јунацима, премијер Ивица Дачић који ће отворити вртић, потпредседник Владе Александар Вучић и цела Влада која ће сутра заседати у Мозаик сали (уз директан пренос РТС-а).

Рмнику Валчеа (Румунија)

Zagora
Стара Загора (Бугарска)

Tori
Тори ди Квартесоло (Италија)

Након седнице Владе, биће традиционално одржана и свечана седница Скупштине града на којој ће бити додељена највиша награда и признања, а обратиће се и први потпредседник Владе и уједно добитник Видовданске награде града Крушевца, Александар Вучић.

Оставите одговор