Дан ослобођења града Крушевца

Богат програм подовом Дана ослобођења града Крушевца 14. тог октобра отпочео је полагањем венаца на спомен обележја ослободиоцима.

20131014_1.jpg

На Споменик борцима Црвене армије, Споменик ратницима 1912-1918. на Фонтани, Споменик руском војнику у Лазарици на Споменик косовским јунацима цвеће и венце су положили у име Града – градоначелник Братислав Гашић и заменик градоначелника Синиша Максимовић, начелник Расинског управног округа Бранислав Весић, као и бројне организације и Удружења грађана који негују ослободилачке традиције. У наставку, изведен је сценски приказ у организацији крушевчаког Културног центра.

Свечана академија поводом Дана ослобођења града, одржана је у Крушевачком позоришту. Уз пригодан програм, додељене су Захвалнице предузећима која су показала завидан степен друштвене одговорности.

Свечаној академији, осим највишег градског рукводства, представника јавног и политичког живота, војске, полиције, суседних општина, присуствовао је и поздравио скуп, Епископ крушевачки господин Давид. Свечаност су уприличиле и делегације побратимских градова – Бијељина и Источно Сарајево.

20131014_2.jpg

Оставите одговор