DAN SRPSKOG JEDINSTVA, SLOBODE I NACIONALNE ZASTAVE

15. septembar 2023. Srbija i Republika Srpska obeležile su zajednički praznik – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, a centralna manifestacija održana je u Nišu, u sportskoj sali “Čair”.

jedinstvo-2

Centralnoj manifestaciji sa kulturno-umetničkim prikazom prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministri u Vladi Srbije, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović premijer Srpske Radovan Višković, kao i brojni drugi predstavnici.

Patrijarh Porfirije poručio da se jedinstvo srpskog naroda ne ograničava na geografske međe. Srpsko nacionalno jedinstvo uvek žele da razbiju i pokore, kaže Milorad Dodik. Imamo jednu jedinu nacionalnu zastavu i svoj rod kojeg se ne stidimo, istakao je Aleksandar Vučić i dodao da je Srbija ponosna na svoju slobodu.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeležen je i u Kruševcu.  Kod jarbola na Bagdali obelažavanju su prisustvovali predstavnici rukovodstva Grada Kruševca, odbornici, narodni poslanici, direktori javnih preduzeća i ustanova, predstavnici Vojske, policije, BIA, Rasinskog upravnog okruga kao i mnogobrojni građani.

jedinstvo-1

Delegacije Vojske Republike Srbije, Rasinskog upravnog okruga, Grada Kruševca, predstavnici više udruženja položili su vence palim borcima  na spomenik kod ,,Fontane“.