Izveštaj o svečanom potpisivanju Ugovora o isporuci vode

Na poslednjoj 27. sednici Saveta Rasinskog upravnog okruga svečano je potpisan Ugovor o isporuci vode iz regionalnog sistema za vodosnabdevanje Rasinskog okruga.

Dana 06. 10. 2010. god. u prostorijama Rasinskog upravnog okruga svečano su potpisani pojedinačni ugovori o isporuci vode iz regionalnog sistema za vodosnabdevanje. Potpisivanju su pored strana ugovornica: JP “Vodovod” Kruševac s jedne i ovlašćenih predstavnika Javnih komunalnih preduzeća opština – budućih korisnika Regionalnog sistema vodosnabdevanja, prisustvovali i članovi Saveta ali i predstavnici Evropske Unije, donatora ovog projekta, pre svih vođa tima “EPTISE” gosp. Cok van Schooten sa saradnicima.

Gospodin Cok van Schooten je Naveo da mu je uvek prijatno u Kruševcu i da je na ovim terenima prisutan još od 2006. godine kada je predmet finansiranja bio projekat iz oblasti sistema grejanja, takođe finansiran od strane EU.. Istakao je da je veoma bitno što se definiše vremenski okvir od deset i više godina unapred i da će investitori biti srećni zbog toga. Bitna je stabilnost u isporuci. Cena će u početku zasigurno biti veća ali ekonomičnijom upotrebom doći će se do istih ako ne i nižih računa.

Osvrnuo se i na pitanje je održivosti jezera i kvaliteta same vode koji je ugrožen. Očekuje da će opštine Brus i Blace dobiti poziv za pozitivan dijalog i da će problem zagađenja biti rešen. Čestitao je svima na ugovorima.

Kao predsedavajući “zahvalio sam se donatorima u ime svih građana i naveo da se radi o velikom događaju za Okrug. Istakao da je ovaj projekat trenutno jedna od najvećih investicija u Srbiji (vrednost – osam miliona evra), i poželeo da ovaj projekat bude urađen u što kraćem roku.

Direktor JP “Vodovod Kruševac” takođe je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost svima koji su doprineli realizaciji i konstantovao da “Posle godinu dana od dana potpisivanja međuopštinskog sporazuma došao je i ovaj čas a to je svečano potpisivanje pojedinačnih ugovora.

Zatim se pristupilo potpisivanju ugovora.

Ostavite odgovor