Međuregionalni sporazum o upravljanju komunalnim otpadom

U Vrnjačkoj Banji dana 04.04.2011. godine., potpisan je međuoopštinski sporazum o saradnji o upravljanju čvrstim otpadom. Sporazum su potpisali gradonačelnici i predsednici opština: Kruševac, Kraljevo, Novi Pazar, Vrnjačka Banja, Aleksandrovac, Brus, Varvarin, Raška, Trstenik, Ćićevac i Tutin.

news: IMG_0613_.jpg

Radi se o međuopštinskom sporazumu o saradnji udruživanjem opština Raškog i Rasinskog okruga, kojim se utvrđuje da ove dve regije imaju zajednički interes za rešavanje istog cilja – obezbeđivanje i sprovođenje upravljanja komunalnim otpadom u skladu sa važećim zakonskim propisima Republike Srbije, kao i standardima Evropske Unije.

Potpisnici ovog sporazuma su saglasni da se rešavanje ovog važnog pitanja obavi putem izbora zajedničkog strateškog partnera. Za nosioce projekta određeni su gradovi Kraljevo i Kruševac. Ovom svečanom činu prisustvovao je i ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić sa saradnicima, državni sekretar u ministarstvu finansija Miodrag Đidić, kao i načelnici Raškog i Rasinskog upravnog okruga: Mateja Mijatović i Dragutin Veljković.

news: 20110404.jpg

Ostavite odgovor