Министри у посети Крушевцу

Дана 09. 06. 2015. године, Крушевац су посетили министри у Влади Републике Србије: одбране Братислав Гашић, просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић и омладине и спорта Вања Удовичић. Након пријема у кабинету, где су вођени разговори о могућностима убрзања реализације ресорних пројеката, са градоначелником Драгим Несторовићем обишли су више локација у граду. Данашње посете пропратили су и народни посланици Драгана Баришић, Весна Ракоњац и Синиша Максимовић, начелник Расинског управног округа Бранислав Весић заменик градоначелника Јасмина Палуровић, помоћници градоначелника Мирјана Златановић, Мирољуб Ћосић, Никола Петровић, председник Скупштине Живан Николић, и бројни представници јавног, културног и политичког живота града.

20150610_01.jpg

„Елаборат о отварању Крушевачког универзитета је у Влади Републике Србије и „чека се зелено светло“ да се отпочне са активностима“, подсетио је градоначелник Драги Несторовић.У реконструкцију зграде Народног универзитета, уложено је у две фазe прeko45 милиона динара и објекат је скоро у потпуности спреман да се приведе намени.

20150610_02.jpg

20150610_03.jpg

За сада су најизвесније опције отварања Одељења Пољопривредног факултета из Ниша и ДИФ – а из Лепосавића. У склопу инфраструктурне опремљености, планира се и интегрисање Института за крмно биље, а такође и адаптација касарне „Расина“ у Студентски дом.

Министар Вербић истакао је став ресорног министарства о отварању што већег броја квалитетних факултета ван великих центара и њиховој имплементацији у глобалну просветну мрежу. „Крушевац као град показује своју одговорност и посвећеност у том делу, не само добрим идејним пројектом, већ и обезбеђењем и адаптацијом адекватног простора и формирањем кадровске, научне базе која гравитира овом подручју.“

Основна школа „Деспот Стефан“ у Горњем Степошу била је наредна локација коју су обишли министри Вербић и Гашић.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић обишао је трим стазу на Багдали где је завршено лепљење тартана (донација Министарства). Тиме је стаза дужине 1,1 км. потпуно опремљена за све рекреативне љубитеље трчања, али и за тренинге професионалних спортиста.

„Влада спроводи политику при чему спорт није привилегија, већ могућност доступна свим грађанима. Трим стаза на Багдали добар је пример и и илустрација такве стратегије, али подвлачим да је град Крушевац такође препознао значај масовног и рекреативног спорта и само као плод такве међусобне сарадње могу се реализовати овакви пројекти“ , изјавио је Вања Удовичић.

20150610_04.jpg

Након трим стазе на Багдали, министри Гашић и Удовичић, као и градоначелник Драги Несторовић, са бројним сарадницима обишли су и Спортски комплекс код базена, где се приводе завршни радови за постављање тартана за атлетску стазу и друга борилишта, а у току су радови на постављању вештачке трава на фудбалском игралишту (донација Фудбалског савеза Србије).

Министри одбране, просвете и спорта , присуствовали су и у свечаној сали Корпорације „Трајал“, Академији поводом великог јубилеја – 150 година крушевачке Гимназије, чему је претходио обилазак школе у пратњи директорке Биљане Дачић.

20150610_05.jpg

Оставите одговор