Расински округ » Вести » Одржана свечана седница Скупштине града Крушевца поводом Видовдана

Одржана свечана седница Скупштине града Крушевца поводом Видовдана

На свечаној седници Скупштине града Крушевца, традиционално су додељени Видовданска награда и признања најзаслужнијим организацијама и појединцима.Свечану седницу отворио је председник Скупштине града Предраг Вукићевић.

77

Он је најавио градоначелницу Јасмину Палуровић која се обратила скупу говором у оквиру кога је изложена кратка ретроспектива достигнућа Града од Видовдана до Видовдана.

Својим доласком и присуством свечаној седници одао је посебну почаст Крушевљанима,  Његова Светост патријарх српски господин Порфирије, који се пригодном беседом обратио верном народу: „На данашњи дан сви морају научити лекцију кнеза Лазара који се определио за веру, а не за вечеру. Желим да  искажем  велику захвалност граду Крушевцу и свима који у њему живе у љубави Христовој на позиву. У аманет вам је остављено, као Лазаревим потомцима да чувате све оно за шта се он борио“.

Након обраћања патријарха српског господина Порфирија, председник Скупштине Предраг Вукићевић, прочитао је Одлуку о додели награде и признања града Крушевца које је уручила Градоначелница.Оговодишњи лауреати су:

Видовданска награда
АНИ БРНАБИЋ, председници Владе Републике Србије , за доследно, часно и одговорно обављање државних послова и изузетан допринос привредном развоју Републике Србије и Града Крушевца.

Плакете  ГРАДА КРУШЕВЦА
– КЛУБУ ПРИВРЕДНИКА КРУШЕВАЦ – за изузетан допринос привредном развоју града Крушевца и бројне донације  у реализацији хуманитарних акција и културних манифестација у Граду.

– ЗОРАНУ ДРОБЊАКУ, в. д. директору ЈП “Путеви Србије”, за изузетан допринос  у развоју грађевинске инфраструктуре у граду Крушевцу кроз реализацију бројних пројеката  планирања, изградње, реконструкције и одржавања путева.

– ЦЕНТРУ ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД КРУШЕВАЦ, за дугогодишњи  успешан  рад  и унапређење социјалне заштите .

– ОЛИВЕРУ ОЛИЈУ ТОМИЋУ, успешном каратисти и тренеру Карате клуба “Крушевац” Крушевац, постхумно, за изузетне спортске резултате и допринос развоју спорта у  Крушевцу.

– МИЋИ МИЋИЋУ,  дугогодишњем градоначелнику Града Бијељине, постхумно, за изузетну дугогодишњу сарадњу и неговање братских односа Града Бијељине и Града Крушевца.

ПОХВАЛЕ ГРАДА КРУШЕВЦА
– МАРИЈИ УРОШЕВИЋ, професору, шаховском мајстору  ФИДЕ, за постигнуте резултате у шаху и допринос образовању младих у области предузетништва.

– НИКОЛИ СИМИЋУ, каратисти, за изузетне спортске резултате .

– СЛАВИЦИ СИМИЋ, главној медицинској сестри Одељења за инфективне болести Опште болнице Крушевац, за исказану пожртвованост на делу у збрињавању пацијената током епидемије Ковид 19.

– СЛОБОДАНУ КЕРКЕЗУ, професору, за резултате остварене у области образовања и плодан научни и публицистички рад.

– ДЕЈАНУ ВЕСИЋУ, главном инжењеру надзора ЈП “Путеви Србије”, за изузетно залагање и одличне резултате рада  на развоју државних путева на територији града Крушевца и Расинског округа.

– АНАСТАСИЈИ НИКОЛИЋ, члану Пливачког клуба “Расина” у Крушевцу,  за изузетне спортске резултате у пливању,

– ЈЕЛЕНИ ЂОКОВИЋ, ауторки и водитељки Јутарњег програма “Јутро” на телевизији Јефимија, за успешан новинарски рад.

– АНИКИ МИЛОШЕВИЋ, ученици VII разреда ОШ „Јован Поповић“ у Крушевцу, за вишегодишње успешно учествовање на ликовним колонијама и изложбама.

– АЛЕКСАНДРУ СТАМЕНКОВИЋУ, студенту четврте године Факултета заштите на раду – инжењерство заштите животне средине,  за изузетан успех током студија  и резултате постигнуте на  бројним пројектима и такмичењима из области заштите животне средине.

– МИЛОШУ МИХАЈЛОВИЋУ, медицинском техничару Геронтолошког центра Крушевац, за исказану хуманост  на делу у збрињавању корисника Геронтолошког центра током епидемије вируса Covid 19,

– МЛЕКАРИ “ЕКО –МЛЕК” ДОО КАОНИК, за дугогодишње  успешно пословање,

– СЛОБОДАНУ АЋИМОВИЋУ, пољопривреднику из Мешева, за остварене резултате у пољопривредној производњи,

– ПРОТОЈЕРЕЈУ СТАВРОФОРУ ЉУБИШИ МИЛОШЕВИЋУ, за неговање и очување српске духовности.

– Др ЗОРИЦИ ДУКОВИЋ, професору књижевности, за дугогодишњи рад и допринос развоју културе  Града и образовању и васпитању младих у Крушевцу,

– ДРАГАНУ ЖИВКОВИЋУ, дугогодишњем добровољном даваоцу крви, за исказану хуманост на делу дававањем крви преко сто пута.