Popis poljoprivrede

Dana 05. 11. 2012. godine sa početkom u prostorijama Rasinskog upravnog okruga održan je radni sastanak na čijem dnevnom redu je bio popis poljoprivrede 2012 godine i to:

– ciljevi i značaj popisa, promocija popisa, dosadašnje aktivnosti i tok popisa na teritoriji Upravnog okruga, popisivanje gazdinstava pravnih lica na teritoriji Upravnog okruga.

– Otvarajući sednicu načelnik Okruga je ukazao na značaj popisa poljoprivrede kao jedne od najznačajnijih privrednih grana svim lokalnim samoupravama u okrugu, te opšti cilj uključivanja srpske poljoprivrede u zajedničku poljoprivrednu politiku Evropske unije. Naglasio je da je u opštem interesu da se da se u svim lokalnim samoupravama popis uspešno obavi radi omogućavanja direktne finansijske podrške poljoprivrednim gazdinstvima, putem korišćenja sredstava iz predpristupnih fondova Evropske unije.

Direktor Republičkog zavoda za statistiku, Dragan Vukmirović i načelnica Odeljenja za statistiku, Savić Jasmina, upoznali su prisutne sa ciljem, tokom i detaljima sprovođenja popisa na teritoriji Okruga.

Sastanku su pored pomenutih prisustvovali i zamenik gradonačelnika grada gosp. Siniša Maksimović, sa saradnicima predsenik opštine Varvarin Zoran Milenković, načelnici opštinskih uprava sa saradnicima po predmetnom pitanju, kao i predstavnici poljoprivrednih savetodavnih službi.

Na kraju je zaključeno da je od početka popis protiče bez problema osim izolovanih slučajeva, da je saradnja Zavoda za statistiku i lokalnih samouprava na visokom nivou. Dogovoreno je da se taj nivo saradnje zadrži do kraja popisa i da se predstavnici Zavoda za statistiku još jednom pre konačnog završetka sretnu sa čelnicima lokalnih samouprava i upoznaju ih sa podacima prikupljenim na njihovoj teritoriji u cilju konačnog usaglašavanja.

Ostavite odgovor