Пословни форум Расински округ-Липецка област

У Регионалној привредној комори Крушевац дана 26.11.2015. године одржан је пословни форум РАСИНСКИ ОКРУГ – ЛИПЕЦКА ОБЛАСТ.

20151127_01.jpg

Пословни форум отворио је председник РПК – Крушевац Предраг Вукићевић, који је рекао да је Руска Федерација стратешки партнер Србије. Липецка област је регија са којом су наши односи постали врло интензивни и блиски, што је потврђено како потписаним споразумом о сарадњи Регионалне привредне коморе Крушевац са Привредном комором Липецка прошле године, конкретним уговорима међу компанијама тако и организованим пословним сусретима u У Липецку и Расинског округу.

Пословном форуму претходио је пријем делегације од стране начелника Расинског управног округа, Бранислава Весића

20151127_02.jpg
20151127.jpg

Привредну делегацију Руске Федерације предводиo је Борис Дмитријев Иванович које је привреднике Расинског округа упознао са привредним потенцијалима Липецке области. Након пленарног дела организовани су непосредни разговори привредни из двеју области. Привредну делегацију чинило је тринаест компаније из Липецког округа из области: машинско-металне индустрије, прехрамбене индустрије, области туризма и угоститељства, транспорта и логистике, производње пива и безалкохолних пића. Пословном форуму је пристуствовало и више од 35 компаније из Расинског округа, народни посланици, предсставници локалних самоуправа и институција за подршку привреди.