Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić u poseti Obrežu

Dana 14.06.2014. godine, predsednik Srbije Tomislav Nikolić posetio je Obrež (opština Varvarin) i tom prilikom uručio je humanitarnu pomoć ugroženima od poplava. Poseti Predsednika Republike Srbije prisustvovali su i gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović i načelnik Rasinskog upravnog okruga Branislav Vesić.

Predsednik Nikolić je uručio je 29 tona robe – šest tona garderobe, osam tona sredstava za higijenu, deset tona hrane i slatkiša i pet tona dušeka, jastuka, ćebadi i posteljine i istakao da će se sredstvima iz Fonda Dragica Nikolić izgraditi 15 do 20 kuća.

20140617_2.jpg

Kako je naveo, u saradnji sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u akciji koja se vodi sa Vladom, biće izgrađeno sigurno oko 100 kuća.

Porodici Slobodana Žujovića obećao je izgradnju nove kuće za tridesetak dana, a dve kuće biće obnovljene. Opština Varvarin mora da kuću koja je više neupotrebljiva sruši, iznese šut sa placa, a već naredne nedelje počeće izgradnja preko fondacije Dragice Nikolić.

20140617_3.jpg

“Apelujem na sve one koji imaju da daju i pomognu, da u narednom periodu pružaju pomoć isključivo u građevinskom materijalu, jer je to sad neophodno, decu čije su porodice ostale bez kuća treba spasiti jer zaslužuju da žive potpuno drugačije. Mnogo toga je potrebno, znam da svi traže, ali bitno je da kada vam neko nešto da, da mu pružite dokaz da je otišlo na pravo mesto”, rekao je Nikolić.

20140617_4.jpg

Predsednik opštine Varvarin Zoran Milenković rekao je novinarima da je ukupno procenjena tamošnja šteta od poplava 248 miliona dinara, od toga 195 miliona u poljoprivredi, 25 na objektima i 20 miliona na privrednim subjektima.

Ostavite odgovor