Prijem za bratske gradove

Uoči najvećeg gradskog praznika, Dana grada – Vidovdana, danas je za sve delegacije pobratimskih i gradova prijatelja priređen prijem u Mozaik sali Gradske uprave. Prijem je organizovao Gradonačelnik sa rukovodstvom Grada i načelnikom Rasinskog upravnog okruga Branislavom Vesićem.

Svojim prisustvom uveličaće 28. jun, veliki praznik, u 624. godišnjici grada Kruševca, više inostranih delegacija.

Danas su u Mozaik sali izrazili najsrdačnije čestitke i zahvalnost na prijemu delegacije gradova: Stara Zagora (Bugarska), Žalec (Slovenija), Tori di Kvartesolo (Italija), Elektrostal (Rusija), Novopolock (Belorusija), Rmniku Vlčea (Rumunija) i Bijeljina (Republika Srpska).Zalec

Žalec (Slovenija)

Bijeljina
Bijeljina (Republika Srpska)

Obratio im se Gradonačelnik: “Kruševac je nekada bio četvrti grad u Srbiji, a sada je, na žalost, čak na 87. mestu i mi imamo ambiciju da ga ponovo vratimo tamo gde pripada. Posao je dugotrajan i težak, ali pomaci su vidljivi. Kruševac, stari prestoni grad, centar Lazarevog carstva, najlepši srpski grad, uspinje se mukotrpnim koracima, ali mi koji ga vodimo i volimo imamo viziju, cilj, energiju, znanje, želju i volju da ponovo bude na pijedestalu srpstva. Vama hvala što ste došli da zajedno sa nama proslavite Praznik Grada i da u naredna dva dana osetite sve blagodeti našeg gostoprimstva, kao i želju da dođete ponovo, pre narednog Vidovdana, da naši prijateljski odnosi budu još intenzivniji i bogatiji i da pokrenemo saradnju i na poslovnom planu”.Elektrostal

Elektrostal (Rusija)

Novopolock
Novopolock (Belorusija)

O visokom pozicioniranju Kruševca u aktuelnoj republičkoj vlasti govore i sutrašnji najviši zvaničnici koji su se odazvali pozivu da dođu. Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, koji će položiti venac na spomenik Kosovskim junacima, premijer Ivica Dačić koji će otvoriti vrtić, potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i cela Vlada koja će sutra zasedati u Mozaik sali (uz direktan prenos RTS-a).

Rmniku Valčea (Rumunija)

Zagora
Stara Zagora (Bugarska)

Tori
Tori di Kvartesolo (Italija)

Nakon sednice Vlade, biće tradicionalno održana i svečana sednica Skupštine grada na kojoj će biti dodeljena najviša nagrada i priznanja, a obratiće se i prvi potpredsednik Vlade i ujedno dobitnik Vidovdanske nagrade grada Kruševca, Aleksandar Vučić.

Ostavite odgovor