Прослављен јубилеј – 30 година рада Фабрике воде

У Фабрици воде у Мајдеву данас је прослављен значајан и редак јубилеј – 30 година постојања и рада.
30_1.jpg
Током тог периода испоручено је 320.000.000 метара кубних најквалитетније воде за пиће, потрошачима Расинског округа.
30_2.jpg
На свечаности, присутнима се најпре обратио генерални директор ЈКП „Водовод“ Милутин Тасић: „Сигурно и стабилно снабдевање водом, као предуслов за одрживи друштвени и економски развој, представља приоритет Јавног комуналног предузећа Крушевац од тренутка када је формирано далеке 1957., пре тачно 57 година. Од када су кроз 20 километара дуг цевовод са акумулације Ћелије, стигли први литри воде, започела је мисија читавог предузећа. Не само одржати постојећи систем снабдевања, већ захваљујући константним научним сазнањима и високообразованом кадру, побољшати квалитет и смањити трошкове производње воде. О томе у овом тренутку може посведочити готово 200.000 потрошача“.

30_3.jpg

Честитке запосленима упутио је и градоначелник Драги Несторовић, уз очекивање да ће и у наредном периоду сачувати ниво рада по коме су препознатљиви, на корист свих потрошача. Град ће предузети све да заштити извориште (акумулацију Ћелије) и сачувати га у оптималном стању, како би се осигурала редовна и квалитетна снабдевеност становништва здравом пијаћом водом.

За лични допринос раду предузећа током дугогодишњег научног и стручног стажа, Плакету је добила др биологије Славица Мрфат Вукелић.

30_4.jpg
Фабрика воде у Мајдеву послује као заокружена радна целина у оквиру ЈКП Водовод – Крушевац.

Оставите одговор