Proslavljen jubilej – 30 godina rada Fabrike vode

U Fabrici vode u Majdevu danas je proslavljen značajan i redak jubilej – 30 godina postojanja i rada.
30_1.jpg
Tokom tog perioda isporučeno je 320.000.000 metara kubnih najkvalitetnije vode za piće, potrošačima Rasinskog okruga.
30_2.jpg
Na svečanosti, prisutnima se najpre obratio generalni direktor JKP „Vodovod“ Milutin Tasić: „Sigurno i stabilno snabdevanje vodom, kao preduslov za održivi društveni i ekonomski razvoj, predstavlja prioritet Javnog komunalnog preduzeća Kruševac od trenutka kada je formirano daleke 1957., pre tačno 57 godina. Od kada su kroz 20 kilometara dug cevovod sa akumulacije Ćelije, stigli prvi litri vode, započela je misija čitavog preduzeća. Ne samo održati postojeći sistem snabdevanja, već zahvaljujući konstantnim naučnim saznanjima i visokoobrazovanom kadru, poboljšati kvalitet i smanjiti troškove proizvodnje vode. O tome u ovom trenutku može posvedočiti gotovo 200.000 potrošača“.

30_3.jpg

Čestitke zaposlenima uputio je i gradonačelnik Dragi Nestorović, uz očekivanje da će i u narednom periodu sačuvati nivo rada po kome su prepoznatljivi, na korist svih potrošača. Grad će preduzeti sve da zaštiti izvorište (akumulaciju Ćelije) i sačuvati ga u optimalnom stanju, kako bi se osigurala redovna i kvalitetna snabdevenost stanovništva zdravom pijaćom vodom.

Za lični doprinos radu preduzeća tokom dugogodišnjeg naučnog i stručnog staža, Plaketu je dobila dr biologije Slavica Mrfat Vukelić.

30_4.jpg
Fabrika vode u Majdevu posluje kao zaokružena radna celina u okviru JKP Vodovod – Kruševac.

Ostavite odgovor