Redovna konferencija za novinare

Dana 14. 04. 2009. godine, u sedištu Rasinskog upravnog okruga, održana je redovna konferecnija za novinare.

Načelnik upravnog okruga, Dragutin Veljković upoznao je predstavnike medija sa aktivnostima na realizaciji zaključaka koje je Savet okruga doneo na poslednjoj sednici. Naročito u delu obezbeđenja uslova za rad sudske jedinice Trgovinskog suda u Kraljevu, stvaranju preduslova za otvaranje regionalne (oblasne) razvojne kancelarije, kao i regionalnih kancelarija za ruralni razvoj i mlade.

Konferencija za novinare
Konferencija za novinare

Konferenciji su prisustvovali i načelnici inspekcija: sanitarne, Goran Marković, tržišne Anica Lukić Dančetović i inspekcije rada, Jugoslav Veljković, koji su prisutne upoznali sa aktivnostima službi u prvom kvartalu 2009. godine i tekućim, objedinjenim akcijama kao i šef Stručne službe Rasinskog okruga, Dejan Jovac, koji je iformisao o preduzetim merama štednje i budžetskim uštedama Stručne službe, takođe u prvom kvartalu, tekuće godine.

Načelnik upravnog okruga, na kraju konferencije izneo je podatke vezane za aktuelne investicione aktivnosti na teritoriji okruga (Nova Sloga, Trstenik, Vulić – Vulić, Varvarin, predstojeću izgradnju hotelskih kapaciteta – Brus, Srebrenac i predstojeću investiciju francuskog preduzeća na lokaciji bivšeg “22 Jula”.)