Седница Савета округа

Дана 09. 10. 2014. године, у Варварину је одржан Савет Расинског управног округа, на коме је централна тема била – степен реализације пројекта регионалног система водоснабдевања.

У актуелном статусу пројекта, отклоњене су све препреке везане за за прелазак регионалног цевовода преко моста на Јужној Морави, средства за ову фазу су обезбеђена, спроведен је тендерски поступак и изабранизвођач радова. Завршетак ове етапе планира се до краја новембра.

20141009.jpg

Закључак Савета је да ће се, сходно очекивањима делегације Европске уније, реализација овог регионално значајног пројекта максимално убрзати, како би систем водоснабдевања био у функцији до 15.марта 2015.године. Чланови Савета биће редовно информисани о свим предузетим корацима.

Takoђе у Варварину одржан и састанак са представницима Регионалног центра Министарства одбране – Ниш, на коме је разматрана међусобна координација и обавезе субјеката одбране са територије Расинског управног округа, са посебним акцентом на улогу, функције и значај локалних самоуправа.

Оставите одговор