Расински округ » Вестиtitle_li=Савет Округа » Тридесетдруга седница Савета Расинског управног округа

Тридесетдруга седница Савета Расинског управног округа

Дана 21.07.2011.год. одржана је тридесетдруга седница Савета округа са следећим дневним редом.

1. Конституисање Окружног штаба за ванредне ситуације Расинског управног округа и усвајање Пословника и Плана рада штаба.

2. Могућности за унапређење привредне сарадње између Републике Србије и Португала са посебним освртом на привлачење потенцијалних инвеститора.

3. Информација о активностима Школске управе са седиштем у Крушевцу у процесу уписа ученика у школску 2010-11. годину.

На предлог, председника општине Александровац госп. Југослава Стајковца Савет је разматрао и информацију о последицама временске непогоде од 24.06.2011. године, размерама штете на територији општина Расинског управног округа, као и могућностима за санацију штетних последица.

Дана 03.06.2011. године одржана конститутивна седница Републичког штаба за ванредне ситуације, на којој су усвојени Закључци о образовању Окружних штабова за ванредне ситуације, између осталих и штаба Расинског управног округа са седиштем у Крушевцу. Конститутивни састанак и усвајање основних аката директна су последица примене Закона о ванредним ситуацијама и Уредбе о саставу и начину рада штабова за ванредне ситуације. По конституисању штаб је усвојио Пословник о раду и План рада штаба за 2011. годину.

20110802_1.jpg

Друга тачка дневног реда замишљена је као припремни састанак за посету репрезентативне делегације португалских привредника и потенцијалних инвеститора. У раду Савета учествовали су и представник Министарства за економију и регионални развој госп. Милан Милановић (задужен за сарадњу са земљама „Бенелукса“), као и председник српско – португалског пословног Савета, госп. Милорад Башић. Најављен је долазак амбасадора Португала са потенцијалним инвеститорима и то највероватније 19. тог и 20.тог септембра.

Гости су упознали Савет са постојањем инвестиционог интересовања привредних субјеката из Португала. Обавестили су присутне да ће делегацију Португала између осталих чинити и први људи ЈП „Водопривреде“, „Електропривреде“ Португала.

Председавајући тражи ближе смернице, упутства како да се што више конкретизују и гостима приближе идеје. Шта председници да припреме од документације.

20110802_2.jpg

Савет је, на крају, закључком прихватио информацију о активностима Школске управе са седиштем у Крушевцу у процесу уписа ученика у школску 2010-11. годину.

Такође усвојен је и закључак у вези штете проузроковане елементарном временском непогодом од 24.06.2011. године, на територији општина Александровац, Брус, као и града Крушевца, као и покренута иницијатива према надлежним министарствима да без одлагања и у складу са могућностима узму учешћа у санацији штетних последица.

Оставите одговор