23. Сајам запошљавања

У Хали спортова Kрушевац дана 26.05.2016 је отворен 23. Сајам запошљавања у организацији Националне службе запошљавања – Филијала Крушевац. Око 40 послодаваца из целог Расинског округа понудило је 216 радних места.

23-sajam-zaposljavanja
Са Сајма запошљавања Расинског округа

Према речима директора Филијале Предрага Марковића, тренутно су дефицитарна занимања из области природних наука, занати, а траже се и професори математике и страних језика. На посао се чека између једне и две године, а воде се и преговори са разнородним факултетима на којима студирају деца из Крушевца, како би им се помогло у проналажењу адекватних радних места.

Према најсвежијим подацима са тржишта рада, тренутно је око 15.600 незапослених лица у Крушевцу, а нешто преко 28.000 у Расинском округу. У односу на исти период прошле године, у Крушевцу се тај број смањио за 500, а на нивоу округа за преко 1000 лица.

Сајам је отворила заменик градоначелника Јасмина Палуровић, која је посетиоцима пожелела много успеха у проналажењу посла, али и присутним послодавцима да нађу адекватне кадрове за којим су исказали потребу. Она је истакла и напоре града у циљу решавања најприсутнијег и горућег проблема, не само на локалном нивоу и сарадње са Националном службом запошљавања и Расинским управним округом, на том плану.