Dan opštine Ćićevac

Svečanom sednicom Skupštine i dodelom povelja i priznanja, opština Ćićevac proslavila je svoj dan 27.06.2023.godine.

Cicevac-2023

Svečana akademija organizovana je u Velikoj sali Narodne biblioteke “Ćićevac”, a Povelja počasnog građanina ove godine je uručena ministru unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Bratislavu Gašiću.

“Dobro poznajem duh ovog kraja, mentalitet ljudi koji tu žive i njihovu spremnost da se srčano bore za bolje sutra. Ovo priznanje je za mene jako važno, ali predstavlja i dodatnu odgovornost da nastavim da se borim za dalji razvoj, napredak i bolji život svih građana Rasinskog okruga”, rekao je ministar Gašić i poručio da će država i dalje raditi svim snagama da na brz i efikasan način sanira posledice nedavnih poplava, koje su pogodile i ovaj kraj, da pomogne koliko god može i da radi na prevenciji i sanaciji oštećenih bedema. “Pre samo dva meseca imao sam čast da prisustvujem istorijskom događaju za naš narod i naš region, otvaranju deonice “Moravskog koridora” od Pojata do Makrešana, koja je spona između istoka i zapada Srbije i koja će u velikoj meri doprineti razvoju Rasinskog okruga i podići životni standard svih naših građana, a nadam se iskreno i svih građana Ćićevca”, istakao je ministar Gašić.

Povelja za izuzetan doprinos razvoju opštine Ćićevac dodeljena je potpredsednici Vlade Republike Srbije i ministarki kulture Maji Gojković, a predsednica opštine dr Mirjana Krkić pozdravila je prisutne i čestitala im Dan opštine.   “Opština Ćićevac počinje da liči na druge opštine i gradove koje ozbiljno pristupaju obezbeđivanju boljih uslova za život svojih stanovnika rešavajući probleme vodosnabdevanja, otpadnih voda, gasifikacije, putne infrastrukture, zdravstvene zaštie”, naglasila je predsednica opštine dr Mirjana Krkić. Ona se osvrnula i na nove mogućnosti koje “Moravski koridor” donosi Ćićevcu, ali i izgradnja brze pruge Beograd – Niš, deonica Stalać – Ćićevac i ocenila da svi ovi veliki infrastrukturni projekti govore da je Ćićevac mala opština, na raskršću puteva, sa potencijalom za brz razvoj. Na svečanosti povodom Dana opštine Ćićevac uručene su i nagrade nosiocima Vukove diplome, učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mesta na Republičkim takmičenjima, kao i njihovim nastavnicima mentorima. Obeležavanju Dana opštine pored brojnih predstavnika društveno političkog života,prisustvovalisu i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović i načelnik Rasinskog upravnog okruga Ivan Anđelić.