Дан општине Ћићевац

Свечаном седницом Скупштине и доделом повеља и признања, општина Ћићевац прославила је свој дан 27.06.2023.године.

Cicevac-2023

Свечана академија организована је у Великој сали Народне библиотеке “Ћићевац”, а Повеља почасног грађанина ове године је уручена министру унутрашњих послова у Влади Републике Србије Братиславу Гашићу.

“Добро познајем дух овог краја, менталитет људи који ту живе и њихову спремност да се срчано боре за боље сутра. Ово признање је за мене јако важно, али представља и додатну одговорност да наставим да се борим за даљи развој, напредак и бољи живот свих грађана Расинског округа”, рекао је министар Гашић и поручио да ће држава и даље радити свим снагама да на брз и ефикасан начин санира последице недавних поплава, које су погодиле и овај крај, да помогне колико год може и да ради на превенцији и санацији оштећених бедема. “Пре само два месеца имао сам част да присуствујем историјском догађају за наш народ и наш регион, отварању деонице “Моравског коридора” од Појата до Макрешана, која је спона између истока и запада Србије и која ће у великој мери допринети развоју Расинског округа и подићи животни стандард свих наших грађана, а надам се искрено и свих грађана Ћићевца”, истакао је министар Гашић.

Повеља за изузетан допринос развоју општине Ћићевац додељена је потпредседници Владе Републике Србије и министарки културе Маји Гојковић, а председница општине др Мирјана Кркић поздравила је присутне и честитала им Дан општине.   “Општина Ћићевац почиње да личи на друге општине и градове које озбиљно приступају обезбеђивању бољих услова за живот својих становника решавајући проблеме водоснабдевања, отпадних вода, гасификације, путне инфраструктуре, здравствене заштие”, нагласила је председница општине др Мирјана Кркић. Она се осврнула и на нове могућности које “Моравски коридор” доноси Ћићевцу, али и изградња брзе пруге Београд – Ниш, деоница Сталаћ – Ћићевац и оценила да сви ови велики инфраструктурни пројекти говоре да је Ћићевац мала општина, на раскршћу путева, са потенцијалом за брз развој. На свечаности поводом Дана општине Ћићевац уручене су и награде носиоцима Вукове дипломе, ученицима који су освојили једно од прва три места на Републичким такмичењима, као и њиховим наставницима менторима. Обележавању Дана општине поред бројних представника друштвено политичког живота,присуствовалису и градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић и начелник Расинског управног округа Иван Анђелић.