DAN OSLOBOĐENjA GRADA KRUŠEVCA

Povodom Dana oslobođenja grada Kruševca u Drugom svetskom ratu, danas su na spomen obeležja položeni venci i cveće.

Kod Spomenika na fontani borcima od 1912. do 1918.godine, vence su položili gradonačelnik Dragi Nestorović i predsednik Skupštine grada Jasmina Palurović, načelnik Rasinskog upravnog okruga Branislav Vesić.

Spomenik1

Kod Spomenika kosovskim junacima, vence su položili predstavnici Grada – gradonačelnik Dragi Nestorović i predsednik Skupštine Jasmina Palurović, Rasinskog upravnog okruga, gradonačelnici Volvija i Stavrosa, predstavnci Krfa, i predstavnici udruženja i nevladinih organizacija…

Spomenik2

Kod Spomenika borcima Crvene armije (kod crkve na Rasini), vence su položili Gradonačelnik i predsednik Skupštine, načelnik Okruga, delegacija Vojske Srbije, delegacije bratskih gradova – Volvi, Stavros i Krf (Grčka), predstavnici SUBNOR, udruženja i organizacije.

U Kruševačkom pozorištu povodom Dana oslobođenja, održana je večaras Svečana akademija kojoj je prisustvovalo rukovodstvo Grada i Okruga, predstavnici bratskih gradova Stavros i Krf,  predstavnici vojske, policije, crvke,  narodni poslanici, direktori javnih preduzeća i ustanova i svih društvenih sfera.

SvecanaAkademija

Uvodnu reč dao je gradonačelnik Dragi Nestorović. On je istakao važnost ovog datuma za Grad, za njegovu sadašnjost i budućnost. Podsetio je i na realizovane aktivnosti u periodu između dva praznika  i najavio  planove za budućnost.  U Kruševcu se mnogo radilo na modernizaciji grada i stvaranju povoljnog privrednog ambijenta, u cilju ravnomernog razvoja grada i sela.

Vizuelni prikaz pobrojanih aktivnosti, posetioci su mogli da vide i u kratkom, retrospektivnom filmu, u produkciji RTK.