Dan oslobođenja grada Kruševca

Bogat program podovom Dana oslobođenja grada Kruševca 14. tog oktobra otpočeo je polaganjem venaca na spomen obeležja oslobodiocima.

20131014_1.jpg

Na Spomenik borcima Crvene armije, Spomenik ratnicima 1912-1918. na Fontani, Spomenik ruskom vojniku u Lazarici na Spomenik kosovskim junacima cveće i vence su položili u ime Grada – gradonačelnik Bratislav Gašić i zamenik gradonačelnika Siniša Maksimović, načelnik Rasinskog upravnog okruga Branislav Vesić, kao i brojne organizacije i Udruženja građana koji neguju oslobodilačke tradicije. U nastavku, izveden je scenski prikaz u organizaciji kruševčakog Kulturnog centra.

Svečana akademija povodom Dana oslobođenja grada, održana je u Kruševačkom pozorištu. Uz prigodan program, dodeljene su Zahvalnice preduzećima koja su pokazala zavidan stepen društvene odgovornosti.

Svečanoj akademiji, osim najvišeg gradskog rukvodstva, predstavnika javnog i političkog života, vojske, policije, susednih opština, prisustvovao je i pozdravio skup, Episkop kruševački gospodin David. Svečanost su upriličile i delegacije pobratimskih gradova – Bijeljina i Istočno Sarajevo.

20131014_2.jpg

Ostavite odgovor