ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ

15. септембар 2023. Србија и Република Српска обележиле су заједнички празник – Дан српског јединства, слободе и националне заставе, а централна манифестација одржана је у Нишу, у спортској сали “Чаир”.

jedinstvo-2

Централној манифестацији са културно-уметничким приказом присуствовали су председник Србије Александар Вучић, министри у Влади Србије, председник Републике Српске Милорад Додик, српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић премијер Српске Радован Вишковић, као и бројни други представници.

Патријарх Порфирије поручио да се јединство српског народа не ограничава на географске међе. Српско национално јединство увек желе да разбију и покоре, каже Милорад Додик. Имамо једну једину националну заставу и свој род којег се не стидимо, истакао је Александар Вучић и додао да је Србија поносна на своју слободу.

Дан српског јединства, слободе и националне заставе обележен је и у Крушевцу.  Код јарбола на Багдали обелажавању су присуствовали представници руководства Града Крушевца, одборници, народни посланици, директори јавних предузећа и установа, представници Војске, полиције, БИА, Расинског управног округа као и многобројни грађани.

jedinstvo-1

Делегације Војске Републике Србије, Расинског управног округа, Града Крушевца, представници више удружења положили су венце палим борцима  на споменик код ,,Фонтане“.