Извештај о свечаном потписивању Уговора о испоруци воде

На последњој 27. седници Савета Расинског управног округа свечано је потписан Уговор о испоруци воде из регионалног система за водоснабдевање Расинског округа.

Дана 06. 10. 2010. год. у просторијама Расинског управног округа свечано су потписани појединачни уговори о испоруци воде из регионалног система за водоснабдевање. Потписивању су поред страна уговорница: ЈП “Водовод” Крушевац с једне и овлашћених представника Јавних комуналних предузећа општина – будућих корисника Регионалног система водоснабдевања, присуствовали и чланови Савета али и представници Европске Уније, донатора овог пројекта, пре свих вођа тима “EPTISE” госп. Cok van Schooten са сарадницима.

Господин Cok van Schooten је Навео да му је увек пријатно у Крушевцу и да је на овим теренима присутан још од 2006. године када је предмет финансирања био пројекат из области система грејања, такође финансиран од стране ЕУ.. Истакао је да је веома битно што се дефинише временски оквир од десет и више година унапред и да ће инвеститори бити срећни због тога. Битна је стабилност у испоруци. Цена ће у почетку засигурно бити већа али економичнијом употребом доћи ће се до истих ако не и нижих рачуна.

Осврнуо се и на питање је одрживости језера и квалитета саме воде који је угрожен. Очекује да ће општине Брус и Блаце добити позив за позитиван дијалог и да ће проблем загађења бити решен. Честитао је свима на уговорима.

Као председавајући “захвалио сам се донаторима у име свих грађана и навео да се ради о великом догађају за Округ. Истакао да је овај пројекат тренутно једна од највећих инвестиција у Србији (вредност – осам милиона евра), и пожелео да овај пројекат буде урађен у што краћем року.

Директор ЈП “Водовод Крушевац” такође је изразио задовољство и захвалност свима који су допринели реализацији и константовао да “После годину дана од дана потписивања међуопштинског споразума дошао је и овај час а то је свечано потписивање појединачних уговора.

Затим се приступило потписивању уговора.

Оставите одговор