ЈУБИЛАРНИ БОЖИЋНИ ПРИВРЕДНИ ДОРУЧАК

У Крушевачком позоришту, дана 08.01.2023. године,  одржан је јубиларни, 10. Божићни привредни доручак у организацији РПК, на коме су додељена традиционална признања – Повеље и златници.

bozicni dorucak 2023

Уводну реч дала је директор РПК са седиштем у Крушевцу, Маја Марковић. Истакла је да је без обзира на тешке прилике последњих година, спољнотрговинска размена округа повећана 4 пута, а број незапослених драстично опао. Наставља се са стварањем амбијента као повољног пословног окружења, а посебну заслугу за то има бивши градоначелник, актуелни министар унутрашњих послова Братислав Гашић. Иницијатор идеје Божићног привредног доручка, садашњи председник Скупштине Предраг Вукићевић такође је допринео учвршћивању мреже РПК и даљој изградњи поверења привредника.

Церемонија доделе признања отпочела је Наградом за допринос развоју локалне заједнице, која је отишла у руке Владана Гашића, власника Телевизије плус и друштвено – одговорног менаџера.

Награда за допринос развоју предузетништва додељена је компанији IC SISTEMS AUTOMATIKA.

Награда за допринос развоју туризма припала је винарији „Будимир“ из Александровца.

Награда за успешно извозно предузеће уручена је Трајал корпорацији, на челу са генералним директором Милошем Ненезићем.

За добитника Награде за унапређење квалитета производа одабрана је компанија „Рубин“, као произвођач и трговац грожђем и вином, алкохолним и безалкохолним пићима.

Посебно и најпрестижније признање „Личност деценије“ припало је председнику Републике Србије, Александру Вучићу. У образложењу се наводи – борба за економски просперитет и бољи живот грађана: повећање плата, пензија, минималне зараде, више нових радних места. Приоритет се ставља на младе и њихово запошљавање, подстицање предузетништва и привлачење страних инвестиција. Председник Вучић један је од покретача иницијативе Отворени Балкан и безусловни заговорник независне спољне политике уз неговање пријатељских односа са другим државама и улазак у ЕУ.