Rasinski okrug » Vesti » PROSLAVLjEN DAN OPŠTINE ALEKSANDROVAC

PROSLAVLjEN DAN OPŠTINE ALEKSANDROVAC

Povodom Dana opštine Aleksandrovac, inače praznika Svetog Trifuna (zaštitnika vinogradara), danas je održana svečana sednica Skupštine opštine, na kojoj su dodeljena priznanja najzaslužnijim pojedincima i organizacijama.

aleksandrovac 2023

Svečanosti su prisustvovali savetnik predsednika Republike za bezbednost Milorad Veljović, ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, Episkop kruševački Gospodin David Perović, narodni poslanici i načelnik Rasinskog upravnog okruga Ivan Anđelić, gradonačelnik i predsednik Skupštine grada Kruševca Jasmina Palurović i Predrag Vukićević, zamenik predsednika Skupštine Siniša Maksimović,  delegacije pobratimskih gradova, predsednici susednih opština.

U ime predsednika Aleksandra Vučića i u svoje lično ime, Dan opštine građanima Aleksandrovca čestitao je savetnik Predsednika za bezbednost Milorad Veljović..

O dostignućima Aleksandrovca na svim poljima tokom prethodne godine, govorio je predsednik Opštine dr Mirko Mihajlović. On je izjavio da se planovi prave prema potrebama građana i istakao izuzetnu podršku Vlade Republike Srbije.

Za posebne rezultate postignute u svim oblastima, nagrađeni su pojedinci i organizacije i to Pohvalama i Plaketama.Najznačajniju, Februarsku nagradu dobila je ministarka Irena Vujović – za izuzetan doprinos zaštiti životne sredine. Naime, u aleksandrovačkom Domu zdravlja instalirana je nova kotlarnica, što je znatno doprinelo energetskoj efikasnosti, uštedi energije i očuvanju životne sredine.Ministarka Vujović najavila je kao jedan od budućih najznačajnijih ekoloških projekta u regionu – izgradnju Regionalne deponije u Srnju.