Obeležen Dan opštine Varvarin

Opština Varvarin danas je proslavila svoj Dan. Svečanosti su, pored brojnih gostiju  prisustvovali i:  načelnik Rasinskog upravnog okruga – Branislav Vesić,   gradonačelnica Kruševca – Jasmina Palurović i predsednik Skupštine grada Kruševca – Živojin Miloradović.

varvarin-dan-opstine
Svečana sednica SO Varvarin

Obeležavanje Dana opštine započeto je  u Spomen parku  “Sastavci“, u prisustvu brojnih zvanica i prijatelja. Ceremonija je otpočela pomenom učesnicima Varvarinske bitke (1810.god), nakon čega su položeni venci na Spomenike srpskim i ruskim vojnicima.

Proslava je nastavljena u Domu kulture gde je održana svečana sednica, koju je otvorio  predsednik Skupštine Dragoljub Stanojević. On je uz pozdrave i reči dobrodošlice goste upoznao  sa radom Skupštine.

Nakon predsednika Skupštine, skupu se obratio predsednik opštine Vojkan Pavić koji je sumirao rezultate rada u prethodnih godinu dana, na osnovu kojih je i doneta Odluka o dodeli nagrada i priznanja najzaslužnijim organizacijama i pojedincima.

Dobitnici  Plakete su JP „Putevi Srbije“, JP „Srbija vode“, Kancelarija za javna ulaganja i OŠ „Heroj Mirko Tomić“ iz Krčina. Takođe, dodeljene u i zahvalnice najboljim pojedincima i kolektivima, kao i novčane nagrade najboljim učenicima i njihovim profesorima.