Расински округ » Вести » Обележен Дан општине Варварин

Обележен Дан општине Варварин

Општина Варварин данас је прославила свој Дан. Свечаности су, поред бројних гостију  присуствовали и:  начелник Расинског управног округа – Бранислав Весић,   градоначелница Крушевца – Јасмина Палуровић и председник Скупштине града Крушевца – Живојин Милорадовић.

varvarin-dan-opstine
Свечана седница СО Варварин

Обележавање Дана општине започето је  у Спомен парку  “Саставци“, у присуству бројних званица и пријатеља. Церемонија је отпочела поменом учесницима Варваринске битке (1810.год), након чега су положени венци на Споменике српским и руским војницима.

Прослава је настављена у Дому културе где је одржана свечана седница, коју је отворио  председник Скупштине Драгољуб Станојевић. Он је уз поздраве и речи добродошлице госте упознао  са радом Скупштине.

Након председника Скупштине, скупу се обратио председник општине Војкан Павић који је сумирао резултате рада у претходних годину дана, на основу којих је и донета Одлука о додели награда и признања најзаслужнијим организацијама и појединцима.

Добитници  Плакете су ЈП „Путеви Србије“, ЈП „Србија воде“, Канцеларија за јавна улагања и ОШ „Херој Мирко Томић“ из Крчина. Такође, додељене у и захвалнице најбољим појединцима и колективима, као и новчане награде најбољим ученицима и њиховим професорима.