Округли сто – Управљање људским ресурсима у jaвној управи

У Клубу народних посланика, 11. маја 2017.године, одржан је округли сто са темом управљање људским ресурсима у jaвној управи.

Округли сто
Округли сто у Клубу народних посланика

Министарство државне управе и локалне самоуправе припремило је Нацрт закона о Националној академији за стручно усавршавање у јавној управи, Нацрт закона о изменама и допунама Закона о државним службеницима и Нацрт закона о изменама и допунама Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе, а све уз подршку заједничког пројекта Савета Европе и Делегације Европске уније у Београду.

Реформа јавне управе један је од кључних реформских процеса у циљу остваривања напредка у области европских интеграција и усмерена је на унапређење транспарентности, одговорности, делотворности рада органа и институција јавне власти.

Свакој локалној самоуправи, за носиоца промена неоходан је стручни тим, који је првенствено мотивисан за рад.  Јавна администрација на локалу мора бити професионално орјентисана, јер као таква има знања и вештина да одговори сложеним изазовима у процесу приступања Европској унији.

Пројекат се спроводи од марта 2016. до децембра 2017. са укупним буџетом од 2 милиона евра.