Отварање Регионалног иновационог стартап центра

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић отворио је данас Регионални иновациони стартап центар Расинског округа у Крушевцу, а за који је Влада Србије издвојила 42 милиона динара. Ово је шести по реду регионални стартап центар отворен ове године у Србији, а до краја године очекује се отварање још два.

264

Министар Поповић је након обиласка стартап Центра који се простире на више од 300 квадратних метара истакао да 30 младих који раде у центру имају одличне услове и најмодернију опрему. Влада је осим простора и најмодерније опреме обезбедила и средства за све садржаје који ће у будућности да се дешавају у Центру. Веома је важно да се овим младим стартап компанијама, иноваторима, инжењерима чак и ученицима, омогући да имају сву подршку и правну и финансијску и веома важно, менторску, рекао је Поповић

Тренд изградње иновационих центара у Србији биће настављен, рекао је Поповић и објаснио да је реч о начину развоја иновација и стартап екосистема какав се примењује у свим модерним земљама широм света како концентрација знања не би била везана само за велике универзитетске центре.

Подсетио је да је недавно наша земља проглашена од стране престижног Фајненшел тајмса за лидера у свету по броју страних директних гринфилд инвестиција. То је највише заслуга председника Републике Александра Вучића, Владе Републике Србије, али и свих руководстава локалних заједница које вредно раде како би привукли инвестиције, навео је министар.

Будућност је, како каже министар, у савременим технолошким иновационим парковима о чему је разговарао са Јасмином Палуровић, градоначелницом Крушевца, Браниславом Весићем, начелником Расинског управног округа, Живојином Милорадовићем, председником Скупштине града и Иваном Анђелићем, начелником Градске управе, на састанку пре обиласка центра. Рекао је и да би у будућности овај центар Расинског округа требало да добије и технички факултет.

Јасмина Палуровић, градоначелник Крушевца, истакла је да у новом Центру млади људи сада имају могућност да раде у технолошки напредном и добро опремљеном месту где могу да стварају и реализују своје идеје и на тај начин помогну свом граду и Расинском округу. Овај стартап центар је прилика да видимо резултате заједничког рада Министарства за иновације и технолошки развој, Града Крушевца и нашег Бизнис инкубатора. Овом приликом се захваљујем Министарству на подршци и финансијској помоћи за отварање овог центра.