ОТВОРЕНА ДЕОНИЦА МОРАВСКОГ КОРИДОРА ОД ПОЈАТА ДО МАКРЕШАНА

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас отварању деонице на делу Моравског коридора од Појата до Макрешана.

Моравски коридор 1

Том приликом поручио је да се изградњом Моравског коридора, који ће повезати Расински, Рашки и Моравички округ, наставља започети посао инфраструктурног заокруживања и економског развоја Србије.

Свечаности су поред  премијерке Ане Брнабић и министара у Влади Републике Србије, присуствовали: градоначелница Града Крушевца Јасмина Палуровић, председници општина Расинског управног округа, градоначелници Чачка и Краљева.

Моравски коридор 2

Председник Вучић је истакао да у условима који тренутно важе у свету Србија мора да улаже у раст и да се гради као држава, да чува запосленост, да смањује незапосленост, да подиже раст како би плате биле веће и оценио да је данас за Србију велики дан.

„Чак и када време брзо пролази и много значи, када ово постаје само један у низу уобичајених догађаја, ово је велики дан. За 10 или 50 година, знаће се ко је ово урадио, који су људи градили и колико су труда, енергије и љубави према Србији уложили. Цитираћу Његоша – покољења дела суде. Радили смо много да бисмо обакве резултате постигли“, истакао је председник Вучић и захвалио западним партнерима и свима који су учествовали у реализацији пројекта. Он је навео које су предности дигиталног ауто-пута и додао да је ово најшири ауто-пут који имамо у Србији.  „Kада говоримо о добробити за људе који овде живе, осетиће је и кроз нове инвестиције и кроз нову индустријску зону у Ћићевцу и кроз научно-технолошки парк. Важно је да показујемо да можемо да радимо и градимо и у тешким временима, да грабимо убрзано ка будућности, јер, како каже Црњански, у будућност треба ићи, у будућност гледају и иду сви срећни народи“, навео је председник Вучић и најавио нова отварања веома важних ауто-путева и саобраћајница. Он је нагласио да добри и савремени путеви за људе представљају велико олакшање, али омогућавају и довођење страних инвеститора у сва места у овом крају. „Градећи нови пут као да градимо нови свет. Успећемо у томе, имаћемо до краја године значајно веће и пензије и плате и људи ће моћи да виде како их и добро руковођење и њихов рад доводе до таквих резултата. За нас је од пресудног значаја да нам ова огромна инвестиција доведе привреднике из свих делова света“, истакао је председник Вучић и додао да се у Србији гради или је у фази пројектовања укупно 16 ауто-путева.

Aмбасадор САД Кристофер Хил рекао је да му је част што учествује у отварању ауто-пута Моравски коридор.  „Веома је важно да човек увек тежи ка најбољем. Поносан сам јер сам овде, јер је једна америчка компанија донела Србији нешто најбоље. Ауто-пут је важан за заједницу, за привреду“, напоменуо је амерички амбасадор Хил.

Амбасадорка Уједињеног Краљевства Шан Маклеод рекла је да је срећна што пре краја њеног мандата види како је визија постала стварност и додала да је овај ауто-пут први у Европи који је финансирала британска агенција UK Export Finance. „Моравски коридор ће спојити југ и запад Србије. Убрзаће и олакшати путовање, раст и развој. Коридор је такође важан симбол партнерства и сарадње“, истакла је амбасадорка Маклеод.