Отворена нова Хенкелова фабрика у Крушевцу

Компанија „Хенкел Србија“ отворила је данас нову Бреф фабрику у Крушевцу која ће производити робу из палете обог бренда. Пустили су је у рад премијер Александар Вучић, члан Управног одбора компаније на глобалном нивоу и извршни директор сектора Детерџенти и кућна хемија Бруно Пјаћенца и директор фабрике у Крушевцу Војкан Марић. Свечаном отварању присуствовали су и министар одбране Братислав Гашић, министар привреде Жељко Сертић, начелник Расинског управног округа Бранислав Весић, као и градоначелник Крушевца Драги Несторовић.

Хенкел је још 2002.године приватизовао крушевачку „Мериму“. Од свог доласка у Србију, компанија је инвестирала више од 160 милиона евра, снабдева више од 55 милиона потрошача у региону, а производе извози на 22 регионална и европска тржишта.

20141126_1.jpg
20141126_2.jpg

Директор фабрике у Крушевцу Војкан Марић информисао је да је у нови Бреф погон инвестирано више од 21 милион евра, а запошљено нових 220 радника. Површина нове производне линије износи 5 689 метара квадратних, а изграђена је у складу са LEED стандардима о енергетској ефикасности. Капацитет производње износи 130 милиона јединица.

Премијер Александар Вучић изјавио је да је данашњи пословни подухват израз поверења немачких инвеститора, не само у државну политику, већ и локални менаџмент и све запослене. Он је истакао да Хенкел увек може рачунати на подршку српске Владе и додао: „У наредне 2 до 3 године, укупна цифра од 15.000 незапослених у Крушевцу ће се смањити и очекујемо брзе промене у том смеру“.

Оставите одговор