Попис пољопривреде

Дана 05. 11. 2012. године са почетком у просторијама Расинског управног округа одржан је радни састанак на чијем дневном реду је био попис пољопривреде 2012 године и то:

– циљеви и значај пописа, промоција пописа, досадашње активности и ток пописа на територији Управног округа, пописивање газдинстава правних лица на територији Управног округа.

– Отварајући седницу начелник Округа је указао на значај пописа пољопривреде као једне од најзначајнијих привредних грана свим локалним самоуправама у округу, те општи циљ укључивања српске пољопривреде у заједничку пољопривредну политику Европске уније. Нагласио је да је у општем интересу да се да се у свим локалним самоуправама попис успешно обави ради омогућавања директне финансијске подршке пољопривредним газдинствима, путем коришћења средстава из предприступних фондова Европске уније.

Директор Републичког завода за статистику, Драган Вукмировић и начелница Одељења за статистику, Савић Јасмина, упознали су присутне са циљем, током и детаљима спровођења пописа на територији Округа.

Састанку су поред поменутих присуствовали и заменик градоначелника града госп. Синиша Максимовић, са сарадницима предсеник општине Варварин Зоран Миленковић, начелници општинских управа са сарадницима по предметном питању, као и представници пољопривредних саветодавних служби.

На крају је закључено да је од почетка попис протиче без проблема oсим изолованих случајева, да је сарадња Завода за статистику и локалних самоуправа на високом нивоу. Договорено је да се тај ниво сарадње задржи до краја пописа и да се представници Завода за статистику још једном пре коначног завршетка сретну са челницима локалних самоуправа и упознају их са подацима прикупљеним на њиховој територији у циљу коначног усаглашавања.

Оставите одговор