Потписан Међуопштински споразум о сарадњи и начину управљања и одржавања Постројења за пречишћавање отпадних вода

У присуству начелника Бранислава Весића, дана 03.03.2021. године у Расинском управном округу је потписан Међуопштински споразум о сарадњи и начину управљања и одржавања Постројења за пречишћавање отпадних вода у општини Брус и општини Блаце.

1-3-1536x1035

Овај изузетно важан документ, регионалног значаја потписали су градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић, председник општине Брус Валентина Милосављевић и председник општине Блаце Иван Бургић.

Уводну реч дао је начелник Бранислав Весић који је најпре истакао значај пројекта за читав округ и коначно решење дугорочног еколошког проблема за становнике Крушевца, Бруса и Блаца. Изградњом Постројења за пречишћавање отпадних вода, смањиће се загађење језера „ Ћелије“ и обезбедити здрава пијаћа вода за бројне конзументе.

Он је подсетио и на све комплексне активности које су претходиле потписивању данашњег крунског документа. Градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић захвалила се председницима општина Брус и Блаце на сарадњи, нагласивши да је осим реализације конкретних циљева овог Пројекта, битно и подстицање, односно остваривање међуопштинске сарадње и удруживања и на другим пољима. „ Ово потписивање може послужити као пример добре праксе интегрисања“, закључила је Градоначелница.

Председници општина Брус и Блаце изразили су захвалност Граду Крушевцу као иницијатору Пројекта и за подршку и помоћ у свим сегментима. Заједничко учешће три локалне самоуправе утицаће подстицајно на убрзање одвијања активности.На састанку који је организован у складу са  одлукама Кризног штаба, учешће је узео и председник Радног тима и помоћник градоначелника Крушевца за екологију Иван Парезановић. Он је говорио о доброј сарадњи чланова Радног тима и сарадњи са СКГО.

5-2-1536x1035