ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ У ПОСЕТИ РАСИНСКОМ ОКРУГУ

Председник Републике Србије Александар Вучић  је дана 26.06.2022 посетио Расински управни округ.

moravski-koridor-obilazak

Председник Вучић је обишао радове на изградњи моста преко Западне Мораве, који се налази на деоници ауто-пута од Појата до Крушевца, и најавио да ће ауто-пут до Крушевца бити завршен најкасније до почетка наредне године.

„Честитам на томе како иду радови. Моравски коридор ће бити најшири ауто-пут и потпуно дигитализован, спона која ће повезати преко пола милиона наших грађана са Коридором 10 и ауто-путем Милош Велики“, поручио је председник и додао да је на Моравском коридору урађен најтежи део посла на првој деоници и да је све готово на првом сектору. Он је најавио и да ће се градити брза саобраћајница од Крагујевца до Мрчајеваца, као и да ће се градити индутријске зоне између Крушевца и Трстеника, и између Краљева и Чачка, за неколико великих фабрика које ће запослити људе у западном Поморављу. „Поносан сам на то колико се Србија променила. Овај пут подиже целу Србију, економски је јача и приближава Европи и свету, а посебно ће унапредити квалитет живота грађана Моравичког, Рашког и Расинског округа“, закључио је председник.

Председник Вучић данас је присуствовао и церемонији свечаног отварања аеродрома Росуље код Крушевца и изразио уверење да ће овај аеродром допринети даљем развоју туризма у том делу Србије и поспешити повратак наших грађана из иностранства. Он је истакао да ће коришћењу аеродрома Росуље допринети много и ауто-пут који ће ту проћи, као и брза пруга, те да ће то додатно привући стране инвеститоре у овај део Србије и утицати на даљи развој Крушевца.

aerodrom av

„Ово је велики почетак и велика ствар. Нисам знао да је ово тако погодан простор за аеродром, изгледа прелепо, као и писта”, казао је председник Вучић и додао да је циљ да се аеродром не користи само за мале авионе у унутрашњем саобраћају, већ и за међународни саобраћај.

„Не доводећи ни тренутак у питање способност да градимо стабилну, модерну и богату Србију, основали смо предузеће Аеродроми Србије. Многи су говорили да су то мегаломански снови“, рекао је председник и нагласио да су управо вера у летење и у своје снове, уз марљив рад, претворили визију у стварност.„Желим вам срећан рад, ведро и мирно небо“, поручио је председник Вучић