Премијерки Брнабић уручена Видовданска награда

Председници Владе Републике Србије Ани Брнабић уручена је вечерас Видовданска награда, највеће признање Града Крушевца.

Brnabic

Уручењу овог признања на свечаности у Градској управи присуствовали су патријарх српски Порфирије, директор Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић и министарка правде Маја Поповић.

Брнабић је истакла да јој ова награда изузетно много значи, и то на дан када се обележава најсветији и највећи српски празник Видовдан, који подсећа на све кључне моменте који су омогућили да се изгради државни, национални и духовни интегритет.

Част ми је да служим Србији и нашем народу и трудим се да сваки дан дам све од себе да наша земља данас буде јача него што је била јуче, али нешто слабија него што ће бити сутра, навела је премијерка, изразивши захвалност на награди која јој, како је истакла, даје снаге да ради више и напорније.

Она је подсетила на то да је на Видовдан 2017. године у Народној скупштини представила свој први експозе, а да је сутрадан положила заклетву и започела први мандат као премијерка, поручивши да је од тада њен живот посвећен Србији.Моја највећа част је да радим са човеком какав је председник Србије Александар Вучић. Велики део ове награде данас припада и њему, рекла је председница Владе.

Према њеним речима, Србија је данас препозната у Европи и у великом делу света као земља која је дигитализацију искористила као своју велику шансу, која је пример за електронску управу и има потенцијал за иновације и конкурентност.И тако је кад одем у НТП Београд, Нови Сад, Чачак, кад посетим државни Дата центар у Крагујевцу, кад знам да ће до краја следеће године кроз Крушевац проћи ауто-пут, и то први дигитални ауто-пут у Србији, навела је она.

Премијерка је изразила задовољство због тога што ће у Крушевцу бити изграђен најмодернији Регионални индустријски технолошки парк.Овај Видовдан, 2021. године, када обележавамо 650 година од оснивања Крушевца, треба да упамтимо по оптимизму и вери у будућност која нам следи. Будућност која се стиче напорним и преданим радом, поручила је она.