PROMOCIJA PENZIONERSKIH KARTICA

Dana 06.04.2023.godine potpisan je Sporazum o saradnji sa pravnim licima u javnom i privatnom sektoru na području Filijale Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje u Kruševcu.

kartice

Prisustvovali su gradonačelnica Grada Kruševca sa saradnicima, direktor  Republičkog Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje i načelnik Rasinskog upravnog okruga.

Republički fond PIO obezbeđuje mogućnosti dobijanja Penzionerskih kartica nove generacije, koje će osim dokazivanja statusa penzionera, što je omogućavala i prethodna kartica, biti korišćene za nove pogodnosti i značajno će uticati na poboljšanje materijalnog statusa penzionera i korisnika ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja.

Sporazum je, u Mozaik sali zgrade Gradske uprave Kruševac, potpisala direktor Filijale Fonda u Kruševcu Dragana Bogdanović sa 10 predstavnika kruševačkih ustanova i preduzeća: DOO „Milošević“, AMS 1987 KŠ DOO, Dom zdravlja „Medicus Universalis“, TUZR „Alo“,   Moja Lab 037, Moja ordinacija KŠ, Narodna biblioteka Kruševac, Kruševačko pozorište, Apotekarska ustanova Kruševac i PU „Nata Veljković“.

U ime Grada prisutnima se obratila Jasmina Palurović, gradonačelnik Grada Kruševca. „Naš Grad je prepoznao važnost akcije koju je pokrenula Vlada Republike Srbije i pružio punu podršku uključivanjem naših preduzeća i ustanova. Ovim Penzionerskim karticama simbolično želimo da se odužimo penzionerima i olakšamo im život nekim benefitima. Na ovaj način pokazujemo da smo društveno odgovorni i da ovako učimo mlade generacije da poštuju starije, kao što mi to radimo“..

U Rasinskom upravnom okrugu ima 57.000 penzionera, a do sada je zahteve za  Penzionerske kartice podnelo 7000 penzionera u Filijali i 15.000 preko sajta PIO Fonda.

Direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Relja Ognjenović je naglasio: „Zadovoljan sam zbog odgovornosti Grada Kruševca i pružanja podrške ovoj akciji Vlade Republike Srbije. Do sada je na nivou Srbije podneto 500 zahteva za Penzionerske kartice i preko 300 privrednih subjekata se prijavilo za odobravanje popusta penzionerima.“ Najavio je i javnu promociju prijava za Penzionerske kartice, danas na Trgu kosovskih junaka, kao i da će od 1. septembra početi njihova podela.