ПРОМОЦИЈА ПЕНЗИОНЕРСКИХ КАРТИЦА

Дана 06.04.2023.године потписан је Споразум о сарадњи са правним лицима у јавном и приватном сектору на подручју Филијале Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање у Крушевцу.

kartice

Присуствовали су градоначелница Града Крушевца са сарадницима, директор  Републичког Фонда за пензијско и инвалидско осигурање и начелник Расинског управног округа.

Републички фонд ПИО обезбеђује могућности добијања Пензионерских картица нове генерације, које ће осим доказивања статуса пензионера, што је омогућавала и претходна картица, бити коришћене за нове погодности и значајно ће утицати на побољшање материјалног статуса пензионера и корисника осталих права из пензијског и инвалидског осигурања.

Споразум је, у Мозаик сали зграде Градске управе Крушевац, потписала директор Филијале Фонда у Крушевцу Драгана Богдановић са 10 представника крушевачких установа и предузећа: ДОО „Милошевић“, АМС 1987 КШ ДОО, Дом здравља „Medicus Universalis“, ТУЗР „Ало“,   Моја Лаб 037, Моја ординација КШ, Народна библиотека Крушевац, Крушевачко позориште, Апотекарска установа Крушевац и ПУ „Ната Вељковић“.

У име Града присутнима се обратила Јасмина Палуровић, градоначелник Града Крушевца. „Наш Град је препознао важност акције коју је покренула Влада Републике Србије и пружио пуну подршку укључивањем наших предузећа и установа. Овим Пензионерским картицама симболично желимо да се одужимо пензионерима и олакшамо им живот неким бенефитима. На овај начин показујемо да смо друштвено одговорни и да овако учимо младе генерације да поштују старије, као што ми то радимо“..

У Расинском управном округу има 57.000 пензионера, а до сада је захтеве за  Пензионерске картице поднело 7000 пензионера у Филијали и 15.000 преко сајта ПИО Фонда.

Директор Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање Реља Огњеновић је нагласио: „Задовољан сам због одговорности Града Крушевца и пружања подршке овој акцији Владе Републике Србије. До сада је на нивоу Србије поднето 500 захтева за Пензионерске картице и преко 300 привредних субјеката се пријавило за одобравање попуста пензионерима.“ Најавио је и јавну промоцију пријава за Пензионерске картице, данас на Тргу косовских јунака, као и да ће од 1. септембра почети њихова подела.