REGIONALNI PROSTORNI PLAN

Dana 12.07.2017. godine, u organizaciji Rasinskog upravnog okruga i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture održan je radni sastanak sa predstavnicima svih lokalnih samouprava Rasinskog upravnog okruga.

Radni-sastanak

Sastanak je održan u cilju pripreme Izveštaja o ostvarivanju regionalnog prostornog plana za područje Šumadijskog, Pomoravskog, Raškog i Rasinskog upravnog okruga, koji će ministarstvo podneti Vladi Republike Srbije, kao podnosiocu Programa implementacije regionalnih prostornih planova.

Ispred Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sastanku su prisustvovali: vršilac dužnosti pomoćnika ministra Đorđe Milić, zadužen za urbanizam i prostorno planiranje, sa saradnikom Ognjenom Plavecom i predstavnicima obrađivača plana: Ivanom Radulovićem, Mirjanom Ćirić i Lazarom Mandićem. Ispred lokalnih samouprava, prisutvovali su pored načelnika opštinskih uprava i načelnici/šefovi odseka za urbanizam kao i odgovorna lica zadužena za unos podataka u Centralni registar planskih dokumenata.

Defisane su aktivnosti, kao i rokovi za  dostavu podataka od strane lokalnih samouprava, sve u cilju blagovremene pripreme i dostavljanja Izveštaja o implementaciji regionalnog prostornog plana.

Takođe, lokalne samouprave su iskoristile priliku da ministarstvu postave pitanja vezano za problematiku sa kojom se susreću u svom radu (zone sanitarne zaštite jezera ,,Ćelije“, planska akta vezana za izgradnju ,,Moravskog koridora“ odn. autoputa od Pojata do Preljine).